Duże ciśnienie paliwa aee

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzespod
    Classic
    • 2017
    • 2

wokan, nie chciałbym Cię martwić, ale mocny halogen wcale nie musi oznaczać dobrego nagrania. Zależy od tego jak on i kamera są względem siebie ustawione, bo niektórzy inteligenci montują tak, że e lampy bardziej przeszkadzają niż pomagają. Liczmy jednak, że w tym wypadku ktoś naprawdę pomyślał.
    Zamieszczone przez wokan
    gdybym go przypadkiem przyłapał to obawiam się, że przez kolejny miesiąc na pewno żadnego radia by nie ukradł :diabelski_usmiech
    Hmm...tylko miesiąc? :roll: :diabelski_usmiech
  • grzespod
    Classic
    • 2014
    • 1

Witam. Jestem tu nowy poczytałem trochę ale nic nie znalazłem. Mam octavie 1.6 aee z lpg i duży problem. Tydzień temu pękł mi wąż gumowy doprowadzający paliwo do listwy wtrysków. Pomyślałem chyba wada, gdyż był wymieniony rok temu. Kupiłem, wymieniłem. Jednak problem nie zniknął. Pomimo wymiany i założenia zacisków śrubowych i mocnego skręcenia na dojściach przepuszcza z obu stron. Tak jakby było b. duże ciśnienie. Podobne sytuacje miałem już wcześniej. Pęknięty filtr paliwa, pęknięty oryginalny wąż, przepuszczający regulator ciśnienia paliwa. Nie wiem co robić, dwóch mechaników rozłożyło ręce - vag ponoć nic nie pokazuje. Ma ktoś jakiś pomysł skąd w układzie może pojawić się takie ciśnienie? Pompa po przekręceniu kluczyka słychać jak pracuje i się wyłącza. Obecnie auto stoi na placu, gdyż boję się nią gdziekolwiek ruszyć z obawy o przecieki układu paliwowego. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

grzespod, regulator ciśnienia paliwa na szynie, albo zawór zwrotny w pompie paliwa w baku ( ewentualnie wszystko pomiędzy tymi elementami ).

Mierzyłeś ciśnienie paliwa na szynie?
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...